top of page

FINLAND

KERSTVAKANTIE

Kerstvakantie in Voukatti - Kerst 2019

Welkom in Vuokatti, Finland, land van het noorderlicht. In Vuokatti zult u alles aantreffen wat te maken heeft met de mooie Finse natuur. Deze regio garandeert u onvergetelijke ervaringen in de wilde Finse natuur. Vuokatti heeft tal van activiteiten en amusement voor elkeen en dit zonder dat u in de massa reist. Kainuu is één van de meest pure regio’s van Finland en de natuur is er nog steeds maagdelijk onaangeroerd. U kunt ervaringen opdoen die u nooit meer vergeet. In de winter wordt u betoverd door de besneeuwde bossen, bevroren meren, frisse lucht en rustige natuur. Tracht te skiën, te snowboarden of aan “cross country ski” te doen, rijd met een sneeuwscooter of beleef een husky safari die u laat denken dat u in een winter wonderland bent terechtgekomen. De skihellingen zijn in perfecte staat van November tot april en cross-country ski pistes zijn open van oktober tot in de late lente. Een Husky of sneeuwschoenentocht is een perfect manier om in aanraking te komen met de mooie natuur. Met een beetje geluk bent u zelfs getuige van één van de mooiste natuurverschijnselen op de wereld, het noorderlicht.

WANNEER

26/12/19 - 30/12-19

VANAF

€ 1615 p.p

€ 1120 p.p (kind t.e.m 12 jaar)

DUUR

5 dagen

REISTIJD

2,5 uur

Programma:

Dag 1: Aankomst te Kajaani/Vuokatti (26/12/19)

Vandaag begint uw reis naar het noorden in Zaventem. Check- in voor uw Finnair vlucht vanuit Brussel via Helsinki naar Kajaani. Vertrek Brussel : 11.40 uur – aankomst Helsinki : 15.15 uur, vertrek Helsinki : 15.55 uur – aankomst Kajaani : 17.15 uur. Transfer naar uw hotel. Geniet onderweg al van de mooie winterlandschappen. Wij kozen voor u een schitterend hotel in de prachtige Finse natuur. U kunt rustig inchecken en de omgeving in u opnemen.

U verblijft in Break Sokos hotel Vuokatti.

Dag 2: Vuokatti - Wandeling met sneeuwschoenen (27/12/19)

Ontbijt in uw hotel. U hoeft vandaag niet te vroeg uit bed, de excursie vindt immers pas plaats om 13u30. Een uitstap per “snowshoe” is ideaal om het winterlandschap van Vuokatti helemaal in u op te nemen. De tocht vertrekt aan het safari center waar u aangeleerd krijgt hoe de sneeuwschoenen te gebruiken. Daarna gaat het richting de heuvels rond Vuokatti, waar u de besneeuwde bossen en het wonderlijke winterlandschap kunt waarnemen. Na de wandeling kunt u nog genieten van een warme drank en een snack tijdens een welverdiende pauze.

U verblijf in Break Sokos hotel Vuokatti.

Dag 3: Vuokatti – Bezoek aan de Kerstman en husky safari + rendiertocht (28/12/19)

Ontbijt in uw hotel. Vandaag brengt u een bezoek brengt aan de Kerstman.  Hij ontvangt er groot en klein en de kinderen mogen een klein geschenk ontvangen. Tijdens het bezoek aan de Kerstman is er ook een kleine tocht per rendierslede voorzien en maakt u kennis met het leven van het rendier.

Na het bezoek aan de Kerstman gaat u zicht klaarmaken voor een onvergetelijke excursie met de honden in een vredevolle en surrealistische winterwereld buiten. Leer hoe u de honden klaarmaakt voor de tocht en leer hoe u de slede voor langere tochten kunt bedienen. De tocht is ong. 6 km lang en zult deze maken met een traditionele Björkis 2-persoonsslede. U zal geïnspireerd worden door het mooie landschap. Warme drank inbegrepen.

U verblijft in Break Sokos hotel Vuokatti.

Dag 4: Vuokatti – Sneeuwscootertocht (29/12/19)

Ontbijt in uw hotel. Dit is de dag voor elkeen die houdt van het ronken van motoren. Transfer naar het safari center en introductie tot het besturen van uw sneeuwscooter . Deze tocht neemt u mee in de heuvels rond Vuokatti, waar u kunt genieten van een prachtig winters landschap. Het materiaal waarmee u op baan bent is gloednieuw uit 2016. Deze sneeuwscooters zijn onderhoudsvriendelijker en meer ecologisch vanwege de nieuwste technologie en uitstootbeperkingen. Tijdens de terugtocht, stopt u voor een pauze met warme dranken en snacks. Deze uitstap is ook uiterst geschikt voor beginners, duur van ong. 11 – 13 uur. De rest van de dag kunt u bijvoorbeeld eens de skipistes uitproberen of een andere activiteit.

U verblijft in Break Sokos hotel Vuokatti.

Dag 5: Terugreis naar België (30/12/19)

Ontbijt in uw hotel. In de voormiddag heeft u nog vrije tijd en nadien transfer naar de luchthaven van Kajaani. U vliegt van hieruit met Finnair via Helsinki terug naar België.  Vertrek te  Kajaani : 14.05 uur – aankomst Helsinki : 16.00 uur, aansluiting te Helsinki : 16.40 uur, aankomst Brussel om 18.20 uur.

Inbegrepen:

  • 4 nachten in de vermelde verblijven, ontbijt inbegrepen.

  • Activiteiten zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen:

  • Vluchten

  • Extra door u gewenste diensten

  • Niet in programma voorziene maaltijden

  • Annulerings- en of bijstandsverzekering.

  • Persoonlijke uitgaven

  • Indien u bijkomende excursies wenst, zoals een noorderlicht excursie, een “ijsbad nemen” in een bevroren meer, toegang tot het Superpark Vuokatti, toegang tot het katinkulta spacenter, ijsvissen, enz. vraag ons hiernaar, wij kunnen u deze excursies van harte aanbevelen.

In samenwerking met Destination Green
Programma onder voorbehoud van bevestiging
bottom of page