top of page

EXOTISCH EILANDHOPPEN: BALI-GILI-LOMBOK

Voor wie méér dan alleen maar Bali wil ontdekken, is er deze exotische combinatie van eilanden met een bekoorlijke tegenstelling in natuur en cultuur.

WANNEER

apr - okt

DUUR

10 dagen

REISTIJD

17 uur

ITINERARY

Dag 1: Aankomst in Bali - Ubud

Bij aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u opgewacht door uw gids. U wordt op traditionele wijze verwelkomd met een bloemenkrans. Transfer naar uw hotel in Ubud.

Dag 2: Ubud

Na het ontbijt vertrekt u naar Centraal-Bali. Via Baung rijdt u door de rijstvelden naar Nyuh Kuning. De weg voert langs traditionele dorpjes. ‘s Middags staat een fietstocht op het programma. U rijdt bergafwaarts op moderne mountainbikes door ingeslapen dorpjes, zo typisch voor Bali. Er wordt frequent gestopt bij tempels, pittoreske dorpjes en schaduwrijke beplantingen.

Dag 3: Ubud - Lovina

Vandaag verkent u de noordkust. De eerste halte is het Sangeh Apenbos, waar u warm wordt onthaald door de ondeugende Balinese aapjes. Verder naar de Ulun Danu-tempel, gelegen aan het vulkanisch Bratan kratermeer. Er is nog een lichte trekking voorzien in de namiddag naar de Gitgit-waterval in het hooggelegen Munduk, in de uitbundig groene heuvels van Bali. In de namiddag komt u aan in Lovina.

Dag 4: Lovina - Candidasa

U vertrekt in de late ochtend naar Oost-Bali. U rijdt door Singaraja en bezoekt de Pura Beji, één van de belangrijkste subaktempels. De rit gaat verder langs smalle bergwegen naar Penelokan. Geniet van het magnifiek uitzicht op het Batur-meer, de Gunung Agung en de berg Gunung Batur, een smeulende vulkaankegel in het centrum van twee con- centrische caldera’s. U bezoekt ook de Pura Besakih, bijgenaamd de Moedertempel, een groot complex van tempels en heiligdommen.

Dag 5: Candidasa

U bezoekt het traditionele dorp Tenganan, waar nog wordt geleefd volgens de oude regels van het animisme, de voorloper van het hindoeïsme. De tocht gaat verder naar het waterpaleis van Tirtagangga, een magische plek gelegen midden de rijstvelden, des- tijds het weekendverblijf van de Raja van Karangasem. De volgende halte is Puri Agung Karangasem, waar u een fascinerend paleis uit de 19de eeuw kan bewonderen. Terug naar het hotel in de namiddag.

Dag 6: Candidasa - Gili Trawangan

Na het ontbijt verlaat u Bali en vertrekt u per speedboot naar het eiland Gili Trawangan (2 uur). U wordt afgezet op een parelwit strand en wordt per Cidomo (paard-en-kar, het traditionele vervoermiddel op het eiland) naar uw hotel gebracht. Gili Trawangan is een waar snorkelparadijs. Het is een bruisend eilandje met sublieme zandstranden, zo mooi als op een postkaart. Zalig om hier een dagje te relaxen.

Dag 7: Gili Trawangan

‘s Ochtends staat een snorkelexcursie op het programma om de wondere onder- waterwereld rond Gili te ontdekken. Met een bootje wordt u naar de beste plekjes gebracht. Met enig geluk ziet u een zeeschildpad.

Dag 8: Gili Trawangan - Mangsit (Lombok)

Met een traditionele boot gaat het richting Lombok. U verkent een typisch Sasak-dorp (de Sasaks zijn de originele inwo- ners van Lombok). En u bezichtigt van boven af de waterval bij Sanaru, met de Rinjani-vulkaan op de achtergrond. Via een pittoreske weg komt u later op de dag aan in Mangsit.

Dag 9: Mangsit (Lombok)

Vrije dag op Lombok.

Dag 10: Einde van de rondreis

U reist verder naar uw volgende bestemming (hotel) of transfer naar de luchthaven. Aansluiting met een internationale vlucht uit Bali mogelijk.

In samenwerking met Transasia.

REGIOKAART

bottom of page