top of page

EILANDHOPPEN IN THAILAND

De idyllische eilanden van Zuid-Thailand ontdekken op het trage, kabbelende eilandritme. Luilekker genieten op exotische eilandjes met een turkooizen zee, hagelwitte, ongerepte stranden, weelderige plantengroei en kleurige koraalriffen. Stuk voor stuk tropische paradijsjes waar postkaarten tot leven komen. Het dagelijks leven gaat hier heel vredig zijn gangetje. Stress? Nooit van gehoord! Een openbaring voor ons westerlingen...

WANNEER

nov - apr

DUUR

10 dagen

REISTIJD

12 uur

ITINERARY

Dag 1: Phuket - Khao Lak

U wordt opgehaald aan de luchthaven van Phuket en naar uw hotel in Khao Lak gebracht. Vrije tijd om uit te rusten na uw vliegreis.

Dag 2: Khao Lak - Khao Sok

U wordt ‘s morgens opgehaald aan uw hotel (u vervoegt een grotere groep) en rijdt de jungle van het Khao Sok Nationaal Park in, een fascinerend natuurpark met een schilderachtig landschap: steile bergflanken, tropisch regenwoud en een indrukwekkende fauna en flora. Onderweg bezoek aan de ‘apengrot tempel’ en een subliem panorama vanaf diverse uitkijkposten. U houdt halt aan het tsunami gedenkteken (2004). Na de lunch gaat u kanovaren op de kronkelende Khao Sok-rivier, terwijl u de oever afspeurt naar gibbons en tropische vogelsoorten. Diner en overnachting in een eenvoudige safaritent, op de top van een heuvel. Mits supplement trekt u nog verder het nationaal park in tot aan het schilderachtige Cheow Lan meer, waar u overnacht in een drijvende bungalow (supplement van € 49 per persoon).

Dag 3: Khao Sok - Phuket

In de voormiddag een rustige trekking door het regenwoud, met aandacht voor de watervallen, fauna en flora. Na de lunch keert u terug naar Phuket.

Dag 4: Phuket

Vrije dag in Phuket. Mogelijkheid tot het bijboeken van excursies.

Dag 5: Phuket - Koh Yao Noi

U wordt na het ontbijt naar de haven van Phuket gebracht. Per boot trekt u van hieruit naar Koh Yao Noi, een rustig, weinig toeristisch eiland voor de kust. Aan boord kan u het prachtig tropisch landschap bewonderen. Na de middag kunt u de natuur en de dorpjes op Koh Yao Noi op een groene, milieuvriendelijke manier ontdekken: per fiets (niet inbegrepen) langs smalle weggetjes.

Dag 6: Koh Yao Noi

Vandaag ontdekt u de prachtige baai van Phang Nga in zijn volle glorie. Met een zeekajak (niet privé) vaart u langs de meest spectaculaire rotsformaties, door mangroves en verlaten kreken. Ervoor of -na (afhankelijk van de getijden) vaart u met een longtailboot rond het beroemde James Bond eiland. Vrije avond in uw hotel.

Dag 7: Koh Yao Noi - Krabi

Na het ontbijt gaat het per boot richting Krabi. U geniet van een vrije dag in uw hotel of aan het strand.

Dag 8: Krabi

Vandaag heeft u de keuze uit 2 snorkelexcursies. U snorkelt in het turkooizen water en relaxt op de hagelwitte stranden. Ga in de speedboot voorop zitten en geniet van de verkoelende wind - een zalig tochtje door een indrukwekkend landschap.

Optie 1: u ontdekt de paradijselijke, verlaten eilandjes voor de kust van Krabi: Tub, Chicken, Poda en de Phranang grot (niet privé). Lunchbox inbegrepen.

 

Optie 2: u gaat op snorkelexcursie naar één van Krabi’s meest iconische eilanden: Hong Island (niet privé). Lunchbox inbegrepen.

Dag 9: Krabi

Na het ontbijt brengt een speedboot u naar de Koh Phi Phi-archipel (niet privé). U gaat op snorkelexcursie naar de mooiste sites zoals de Viking Cave, waar vogelnesten te vinden zijn voor de gekende gelijknamige soep, de lieflijke lagune van Koh Phi Phi Leh en Maya Bay, waar ‘The Beach’ werd gefilmd (momenteel gesloten voor rifherstel). Tegen de avond bent u terug in Krabi waar u geniet van een vrije avond.

Dag 10: Krabi

Einde van de rondreis. Transfer naar de luchthaven van Krabi voor uw vlucht naar huis of blijf nog wat langer in het paradijs en kies een leuke strandbestemming.

In samenwerking met Transasia.

REGIOKAART

bottom of page