top of page

DE KLEUREN VAN VIETNAM

Alle natuurlijke en culturele hoogtepunten van Vietnam: zowel de bergdorpen en hun intrigerende stammen in het noorden, als de bruisende metropolen Hanoi en Ho Chi Minh Stad. U verkent de Ha Longbaai en de keizersstad Hué. Ook de Mekongdelta geeft zijn geheimen prijs tijdens deze uitgebreide privérondreis door Vietnam.

WANNEER

dec - mei

DUUR

14 dagen

REISTIJD

15 uur

ITINERARY

Dag 1: Hanoi

Bij aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u opgewacht door uw gids. Transfer naar uw hotel in Hanoi en de rest van de dag vrije tijd.

Dag 2: Hanoi

U ontdekt de culturele pareltjes van Hanoi: het Mausoleum van Ho Chi Minh, en de pagodes van Môt Côt en Tran Quoc. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens bezoekt u de Literatuurtempel en de oude wijken van de stad. In de late middag een unieke waterpoppenshow. ‘s Avonds neemt u de nachttrein richting Lao Cai.

Dag 3: Lao Cai - Sapa - Ma Tra en Ta Phin

U komt omstreeks 6u30 aan in Lao Cai. Transfer naar Sapa en ontbijt in een lokaal restaurant. Vrije voormiddag. Na de lunch volgt een trekking naar de bergdorpjes Ma Tra en Ta Fin om de tradities en gebruiken van de zwarte Hmong- en rode Daostammen te ontdekken. Overnachting in Sapa.

Dag 4: Sapa - Lao Cai - Ta Van - Lao Cai - nachttrein naar Hanoi

Bezoek aan het dorpje Lao Cai en de rijstvelden. U ontmoet de lokale zwarte Hmong. Te voet gaat u verder naar Ta Van, waar de Dzaystam leeft. Lunch met lokaal spektakel. U keert per auto terug naar Sapa. Vrije tijd tot het vertrek van de nachttrein naar Hanoi.

Dag 5: Hanoi - Ninh Binh - Hoa Lu - Thung Nham

U komt rond 5u00 aan in Hanoi, ontbijt in een hotel nabij het station. Om 8u00 vertrekt u per wagen richting Ninh Binh. Er staat een bezoek aan de voormalige hoofdstad Hoa Lu gepland. Daarna naar Tam Coc voor een lunch in een lokaal restaurant. Na het middagmaal bezichtigt u een typische pagode en vaart u met een traditionele boot op de groene kanalen. Overnachting in Ninh Binh.

Dag 6: Ninh Binh - Ha Longbaai

Na het ontbijt (omstreeks 08u00) gaat het richting de Ha Longbaai waar u aan boord van een jonk in stijl deze indrukwekkende baai, die tot de Unesco-Werelderfgoedlijst behoort, zal verkennen. Lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 7: Ha Longbaai - Hanoi - Da Nang - Hoi An

Ontbijt met zicht op de Baitu-baai. U vaart tussen de krijtrotsen, vissersdorpjes en de Bo Nau-grot. Ontscheping rond 10u30. Transfer naar de luchthaven van Hanoi voor uw vlucht naar Da Nang waar uw lokale gids en chauffeur u opwacht en u naar uw hotel in Hoi An brengt.

Dag 8: Hoi An

Na een uitgebreid ontbijt, rijdt u naar de bedrijvige ochtendmarkt waar u de lokale sfeer opsnuift. Langs kleine dorpjes, traditionele woningen en rijstvelden gaat u verder naar het My Son Sanctuary waar u begroet wordt met Cham-muziek. U woont er een traditionele dansvoorstelling bij. Terug in Hanoi staat er nog een stadswandeling door de oude stad op het programma. Er zijn verschillende souvenirwinkeltjes en kleermakers waar u een op maat gemaakt kostuum kunt laten maken.

Dag 9: Hoi An - Hué

Rond 8u00 verlaat u Hoi An en gaat het richting Hué. Dit is ongetwijfeld de mooiste rit van Vietnam die u over de Hai Van Pass en langs lokale vissersdorpjes brengt. Er wordt halt gehouden aan het strand van Lang Co voor een mooie foto. Bij aankomst in Hué, bezoekt u de tombe van koning Minh Mang.

Dag 10: Hué - Ho Chi Minh

U verkent het keizerlijke Hué, te beginnen bij de overdekte brug van Thanh Taon. De Keizercitadel (Unesco Werelderfgoed) omvat o.a. de Verboden Stad. Transfer naar de luchthaven van Hué voor uw vlucht naar Ho Chi Minh Stad. Bij aankomst, transfer naar uw hotel.

Dag 11: Ho Chi Minh - Cu Chi Tunnels

Vertrek om 08u30 voor een bezoek aan de Cu Chi Tunnels, hier bezoekt u ondergronds een uitgestrekt tunnelnetwerk waar de Vietcong kon schuilen voor de Amerikanen tijdens de oorlog. Nadien volgt een kennismaking met Ho Chi Minh Stad: het herenigingspaleis, de Notre-dame kathedraal en de markt van Ben Thanh. Avondmaal in een lokaal restaurant.

Dag 12: Ho Chi Minh - Mekong Cruise - Can Tho

U verkent vandaag de Mekongdelta (haven van vertrek: Ben Tre). Per boot vaart u over de mythische rivier, langs ambachtelijke dorpjes. Per fiets of tuktuk rijdt u door de rijstvelden en ontdekt u het plattelandsleven van de delta. Na de lunch in een lokaal restaurant gaat het per boot en auto via Hung Vuong naar Can Tho.

Dag 13: Can Tho - Cai Rang drijvende markt - Ho Chi Minh

Inscheping aan de Ninh Kieu-kaai om de drijvende markten van Cai Rang te bezoeken. U ontscheept aan het kanaal van Cai Nai en verkent de heerlijke natuur verder te voet.

Dag 14: Ho Chi Minh Stad

Einde van de rondreis. Ontbijt en vrije tijd. U reist verder naar uw volgende bestemming (hotel) of transfer naar de luchthaven.

In samenwerking met Transasia.

REGIOKAART

bottom of page