top of page

DE CÔTE D'AZUR

Omdat het aangename klimaat hier steeds mooie en welstellende mensen heeft aangetrokken, staat de Azurenkust voor altijd symbool voor vakanties van levensgenieters. Daar waar de Provençaalse en Mediterrane Alpen hoog uit de Middellandse Zee oprijzen, onder het betoverende licht van het azuurblauwe water, heeft de 'beau monde' steeds de mooiste plaatsen aan de 120km kustlijn en meer dan 40km stranden, weten te vinden. Dat merkt u ook vrij snel, aan de ontmoetingen op de promenades of aan de blitse auto’s op straat of aan de luxueuze jachten die aanmeren in de charmante haventjes van badsteden met de meest ronkende namen. Ook weet iedereen, sinds Grace Kelly, dat de befaamde 'corniches' in het achterland sterk kronkelen. Ze liggen in een bekoorlijk en kleurrijk landschap met palmen en lavendel en bieden fabelachtige vergezichten op de 'Mediterranée'. Het unieke licht van de Azurenkust en zijn achterliggende bergen heeft altijd kunstenaars en grote namen verleid. Dat is de voortdurende dynamiek van de Côte d'Azur: schoonheid in overvloed, een schatkamer van kunst en 'l’art de vivre'. Treed in de sporen van beroemde levenskunstenaars, en ontdek de zuiderse flair en gastronomie van Frankrijk’s meest bekende uithangbord op deze unieke beleefreis met verblijf in de mooiste hotels

WANNEER

apr - okt

VANAF

vraag uw prijs aan

DUUR

8 dagen

AFSTAND

1200km

ITINERARY

Dag 1: België - Nice

Heenreis. 4 nachten in Hotel La Pérouse in Nice of of La Vague de Saint-Paul in Saint-Paul-de-Vence.

Dag 2: Nice en omgeving

Verkenning van het gezellige Nice. Traditioneel heeft deze stad altijd veel aantrek gehad op de Russische aristocratie en dat merkt u in het Musée Chagall of aan de mooiste Russisch-Orthodoxe kerk van de westerse wereld. In het oude Nice, bij de haven, kan u ongebreideld slenteren door de smalle steegjes richting de bloemenmarkt. In de luxueuze parken en bij de fonteinen van de moderne stad of aan de stranden bij de Promenade des Anglais is het aangenaam flaneren. U verkent ook de schilderachtige bovenstad van Cagnes-sur-Mer met het Renoir museum, en nog hogerop het prachtig gelegen kunstenaarsdorp Saint-Paul-de-Vence. Van een onooglijk Provencaals dorp groeide Saint Paul uit tot een waar symbool van 'l’art de vivre'. Als een magneet trok het steeds beroemdheden aan zoals Jacques Prévert, Yves Montand, Matisse, Braque, Picasso enz. U kan er de Chapelle du Rosaire bezoeken, gedecoreerd door Matisse of de Fondation Maeght, een ode aan de moderne kunst. In het Musée d'Histoire locale wordt een interessant overzicht getoond van de Provençaalse geschiedenis en er is ook een fototentoonstelling van meer eigentijdse beroemdheden die een verblijf in Saint Paul doorbrachten.

Dag 3: Van vissers, villa's en vorsten

Een rit langs de kust brengt u in Villefranche-sur-Mer, met zijn citadel en de Chapelle Saint-Jacques, heiligdom van de vissers. Verderop komt u in Saint-Jean-Cap-Ferrat en Beaulieu, met betoverende villa’s van adel en gekroonde hoofden. U rijdt naar het charmante dorpje Eze waar u van op elke straathoek het schitterend uitzicht op de bergen of de zee kan bewonderen.  Verder naar Monaco, het mondaine mini-staatje en fiscaal paradijs, waar tal van al dan niet (nieuwe) rijken en beroemdheden hun woonplaats hebben. U kan er naar het prinselijk paleis voor de aflossing van de prinselijke wacht of naar de beroemde botanische tuin. Slenterend door de smalle straatjes van dit mini-staatje kan u ook, in het beroemde casino van Monte Carlo, het schouwspel rond de speeltafels gaan begluren. Verder richting Italiaanse grens met nog meer historische villa’s in Cap-Martin. Laatste badplaats vlak tegen de grens met Italië, is Menton, met zijn barokwijk en 'Petit-Port'. Terugkeren kan via de spectaculaire corniches met fabelachtige vergezichten op de Mediterranée.

Dag 4: Rond Cannes

In Antibes, met zijn charmante oude stadsdeel kan u het Musée Picasso bezoeken. Nadien wachten het mondaine Juan-les-Pins en het befaamde Cannes. Rond het festivalpaleis kan u de polsslag van het meest beroemde filmfestival ter wereld voelen met een wandeling op de Croisette en de Walk of Fame. Dit is het kloppende hart van Cannes, met zijn luxewinkels, galeries, antiquairs, bioscopen en nachtclubs.

Dag 5: Fréjus en St.-Raphaël

Langs een mooi stukje Azurenkust, komt u in het Romeinse Fréjus, gelegen tussen het Massif des Maures en het Massif de l'Esterel in de vallei van de rivier de Argens, waar talrijke wijngaarden en fruitbomen (vooral perziken) groeien. De stad is gebouwd op een rotsplateau dat glooiend naar de zee afloopt en zal liefhebbers van archeologie zeker bekoren vanwege de Romeinse ruïnes. U rijdt verder naar Saint-Raphaël, met zijn schilderachtig decor van de oude haven en zijn mooie jachthaven. 'St-Raph' wordt ook verbonden met het lot van Napoleon die hier na zijn veroveringstochten tweemaal strandde. U verblijft 3 nachten in St.-Raphaël in Hotel Les Roches Rouges, in La Garde-Freinet in hotel Ultimate Provence, in Le Lavandou, in het schitterend gelegen Hotel Le Bailli de Suffren, met uniek zeezicht, of in hotel Les Terrasses du Bailli of in La Villa Douce of in hotel La Pinède Plage in La Croix Valmer, waar een van de betere 'Côtes de Provence' wijnen wordt geproduceerd.

Dag 6: De mooiste kusten

Westwaarts richting Toulon komt u in het pittoreske en mooi gelegen Bormes-les-Mimosas met zijn overdekte passages. Prachtige stranden leiden nadien naar het vissershaventje van Le Lavandou en de palmenstad Hyères, de oudste badplaats van de Côte d’Azur. Daar is ook een schitterende tuin, de 'Jardins Olbius-Riquier', waar alle bestaande soorten palmen te zien zijn.

Dag 7: Het schiereiland van St.-Tropez

Via het versterkte dorpje Ramatuelle gaat u op verkenning naar het mondaine St.-Tropez met o.a. de Place des Lices en de Place aux Herbes en haar wereldberoemde strand. Naam en faam werden hier gemaakt door B.B. en … een 'gendarme'. Een bezoek aan het Musée de la Gendarmerie dompelt u volledig terug in de kolderieke taferelen van Louis de Funès. Na 'St. Trop' bezoekt u het oude Grimaud en de jachthaven van Port-Grimaud, ook wel 'Klein-Venetië' genoemd. Deze lijkt op een vissersdorp maar is eigenlijk een luxueuse urbanisatie met een jachthaven. Doet u het liever rustig aan dan kunt u van een dagje aan het zwembad van uw hotel genieten.

Dag 8: Terugreis naar België

Of verlenging van uw reis in deze streek.

REGIOKAART

bottom of page