top of page

AUTHENTIEK CHINA & TIBET

De culturele rijkdom en 5000 jaar tumultueuze geschiedenis van China maken het zonder twijfel tot een van 's werelds grootste reisbestemmingen. Van de wolkenkrabbers van Shanghai tot de oude schatten van Beijing, de Grote Muur en het Terracottaleger van Xian; China bevat meer dan 20 UNESCO-werelderfgoedlocaties. In deze rondreis reist u ook door het mooie Tibet, bezoekt u de panda's in Chengdu en het buitenaardse landschaap van Zhangjiajie.

WANNEER

sep - nov, apr - juni

VANAF

€ 5620 p.p (incl. vluchten)

DUUR

16 dagen

REISTIJD

11 uur

ITINERARY

Dag 1: Brussel - Peking

Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse Hainan Airlines vlucht naar Peking.

Dag 2: Peking 

Aankomst in Peking. Onthaal en onmiddellijk excursie naar de Chinese muur (ruim 6000 km lang) bij het stukje ‘wild wall’ bij Badaling. Daar heerst nog een authentieke sfeer zonder veel toeristen en souvenirverkopers. U kunt een wandeling maken op de muur of nog een bezoek brengen aan een gerestaureerd deel van de muur. Lunch bij de muur.

Dag 3: Peking - Lhasa

’s Morgens vroeg shuttle bus naar de luchthaven (zonder gids) voor de vlucht naar Lhasa in Tibet. Hoog in de Himalaya tref je er een gebied in volle verandering. Ondanks de grote aanwezigheid van Chinezen proberen de Tibetanen hun oude tradities te bewaren.

Dag 4: Lhasa

In de voormiddag bezoek aan het Potala paleis, het bekende 17de eeuwse winterpaleis van de Dalai Lama. Het telt 13 verdiepingen en is maar liefst 117m hoog. Na de lunch, bezoek aan de Jokhang Tempel, een 1300 jaar oud schrijn met een gouden dak en één van de heiligste plaatsen in Tibet.. Daarna wandeling door de kleurrijke Barkhor Straat waar het Tibetaanse leven van alledag aan ons voorbijtrekt.

Dag 5: Lhasa

's Morgens bezoek aan het grote boeddhistische klooster van Drepung, één van de grootste kloosters van de boeddhistische Gelukpa-sekte. Na de lunch gaat u naar Sera, de grote rivaal van Drepung, eveneens gesticht in de 15de eeuw.

Dag 6: Lhasa - Tsedang

Transfer naar Tsedang, gelegen op een hoogte van 3.415m. Bezoek aan het Samye klooster met zijn vallei: de wieg van de Tibetaanse beschaving. Dit is het eerste klooster van Tibet en heeft de vorm van een Mandala. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoek aan het klooster van Yumbulakhang. 

Dag 7: Tsedang - Gyantse

Vandaag bezoek aan het Zhatang klooster, het immense uitgestrekte en diepblauwe Yamdrok Tsho-meer en de indrukwekkende Karuola gletsjer. Verder naar Gyantse.

Dag 8: Gyantse - Shigatse

Gyantse is bekend om het Palchoe klooster en aan de Kumbum of stoepa ‘Met honderdduizend figuren’, een immense achthoekige stoepa gebouwd in de 12de eeuw, die 112 kapellen over verscheidene verdiepingen heeft, elk gewijd aan een welbepaalde godheid. Vertrek naar Shigatse, de 2de grootste stad in Tibet, dat op een hoogte van 3800 meter ligt. Onderweg bezoek aan het klooster van Shalu en Tashihunpo.

Dag 9: Shigatse - Lhasa - Chengdu

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Chengdu.

Dag 10: Chengdu

In de voormiddag bezoek aan het Panda Base, het grootste reservaat ter wereld gericht op het fokken van panda’s net buiten de stad. U kunt er de prachtige dieren van dichtbij bekijken. Daarna transfer naar Leshan voor het bezoek aan de Grote Boeddha, gehouwen uit de rode bergsteen. Boottocht op de Minjian rivier om zo een volledig zicht te krijgen van het beeld. Lunch onderweg in een lokaal restaurant.

Dag 11: Chengdu - Zhangjiajie

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Zhangjiajie. Het mooie berglandschap van Zhangjiajie National Park in het noorden van de provincie Hunan, is vooral bekend geworden nadat het landschap als decor heeft gediend voor de Hollywood film Avatar. Bij aankomst, transfer naar Wulingyuan voor een boottocht op het Baofeng meer.

Dag 12: Zhangjiajie

Volle dag bezoek aan de reusachtige en indrukwekkende bergen. Via een ingenieus systeem van bergliften, shuttle busjes en prachtige bergpaden bezoekt u in het prachtige gebied rondom Yuanjiajie. Hier bezoekt u onder andere uitkijkpunten zoals het romantisch klinkende “De Eerste Brug onder de Zon”. U wordt getrakteerd op panoramische vergezichten over de maagdelijke natuur van Wuling Mountains. Zover het oog rijkt zijn er grillige rotspunten en diepe kloven.

Dag 13: Zhangjiajie - Shanghai

andaag vertrek naar Down Town, waar u de snelste kabelbaan ter wereld naar de top neemt en wandelt op de 999 trappen naar de Tianmen grot. Tegen de hoge bergwanden aan is er deels een glazen pad gemaakt, waarbij u letterlijk zeer bewust bent van de enorme dieptes van de natuur om u heen. Daarna transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Shanghai.

Dag 14 - 16: Shanghai

Vrije tijd in Shanghai voor uw terugreis.

In samenwerking met Imagine Travel.

REGIOKAART

bottom of page