top of page

CHARMING THAILAND

De authentieke charme van Thailand is de rode draad door deze individuele rondreis. U ontdekt de belangrijkste historische sites en culturele hoogtepunten. De rondreis trekt van Bangkok, via de rivier Kwai en Ayutthaya naar het noorden. U ervaart het plattelandsleven in authentieke dorpjes en marktjes. U verkent een werelderfgoedsite per fiets en vaart rivieren af per boot. U beschikt over een privégids en -chauffeur waardoor u het programma op eigen ritme kan afwerken.

WANNEER

nov - apr

DUUR

10 dagen

REISTIJD

12 uur

ITINERARY

Dag 1: Bangkok

U wordt opgewacht aan de luchthaven en naar uw hotel gebracht. Daarna maakt u een boottochtje op de kanalen van Thonburi en brengt u een bezoek aan de prachtige porseleinen tempel Wat Arun, die uitkijkt over de Chao Phraya-rivier.

Dag 2: Bangkok

Vandaag verkent u het historisch hart van Bangkok. U bezoekt de tempels van Wat Suthat en Loha Prasat. Bij het fort van Phra Sumen ziet u hoe de oude kanonnen destijds de stadspoorten bewaakten. Aan het Koninklijk Paleis treft u de majestueuze Wat Phra Kaeo en Wat Po, de tempel met de beroemde liggende boeddha. Middagmaal in een restaurant aan de oever met zicht op de tempel Wat Arun. ‘s Avonds bezoekt u een rooftopbar voor een indrukwekkend uitzicht over de skyline van Bangkok.

Dag 3: Bangkok

Na het ontbijt ontdekt u de smalle steegjes van Chinatown en het historisch Bangkok per fiets. Gedurende 3 uur rijdt u door eeuwenoude wijken en leert zo het traditionele Thaise leven in de hoofdstad kennen, ver weg van de toeristische trekpleisters.

Dag 4: Bangkok - Damnoen Saduak - Kanchanaburi (Rivier Kwai)

Een vroeg vertrek naar de drijvende markt van Damnoen Saduak, gelegen op 110 km van Bangkok. U verkent die zoals het hoort: in een traditionele kano vaart u het levendig centrum in. Na het marktbezoek stoppen we aan de bijzondere Ro Hoop markt. Hier rijdt 8x daags een trein dwars door de markt. De marktkooplui halen dan de luifels van hun kramen omlaag en verschuiven hun koopwaar om de trein te laten passeren. Gelukkig rijdt de trein slechts 20 km/uur zodat u rustig foto’s kan nemen. Daarna zet de tocht zich verder naar Kanchanaburi, waar u de beroemde brug over de rivier Kwai (3 km van het centrum) en het oorlogsmuseum Jeath wachten. U maakt er ook een korte treinrit langs het traject van de beruchte Death Railway. Transfer naar uw hotel.

Dag 5: Kanchanaburi - Ayutthaya

‘s Ochtends zet u koers naar de watervallen van Erawan, een van Zuid- Oost Azië’s meest spectaculaire watervallen met maar liefst 7 verdiepingen. Na de lunch trekt u naar Ayutthaya, de tweede hoofdstad van het oude Siamese koninkrijk.

Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai

In de voormiddag kan u kiezen tussen een bezoek aan de magnifieke historische vesting met de tempels Wat Yai Chai Mongkol en Wat Mahatat in Ayutthaya of aan het zomerpaleis Bang Pa In. Nadien gaat u verder naar Lopburi voor de lunch. In de namiddag houdt u halt bij de Khmertempel van Sarn Prakan, de Apenstad. U bereikt Sukhothai in de vooravond.

Dag 7: Sukhothai - Chiang Rai

U start de dag met het werelderfgoed van Sukhothai, eeuwenlang de hoofdstad van Siam. U verkent o.m. de Wat Mahathat. Om uw bezoek zo origineel mogelijk te laten verlopen, ontdekt u de site per fiets. Na het middagmaal reist u door naar Lampang en Chiang Rai. Onderweg is een halte voorzien aan een ananasplantage voor een deugddoende verfrissing. U stopt ook nog even aan het schilderachtige meer van Phayao voor een ultiem fotomoment. In Chiang Rai kuiert u over de bruisende nachtmarkt.

Dag 8: Chiang Rai - Gouden Driehoek - Chiang Mai

‘s Morgens vaart u de Kokrivier af. U glijdt langs een betoverend landschap waar het plattelandsleven zich afspeelt. Na de lunch rijdt u door naar de Gouden Driehoek, het drielandenpunt met Laos en Myanmar, ooit de spil van de wereldwijde opiumhandel. Van hier hebt u een mooi panorama over de Mekongvallei. U maakt een korte boottocht op de Mekong. Verder naar Chiang Mai. Onderweg stopt u aan de prachtige Witte Tempel Wat Rong Khun, een eigenzinnig meesterwerk.

Dag 9: Chiang Mai

Vandaag heeft u de keuze uit 3 verschillende activiteiten:

Optie 1: een gegidst bezoek van de historische binnenstad van Chiang Mai met zijn tientallen tempels. Na de middag ontspant u in de heetwaterbronnen van Sankamphaeng.

Optie 2: een actieve dag. U trekt naar het Mae Ngatmeer voor een kajaktocht (lunch inbegrepen)

Optie 3: u bezoekt Chang Thai Heritage waar olifanten een vredige en veilige thuis krijgen. U ontmoet de dieren, leert over hun gewoontes en hoe ze communiceren, leert voedsel te bereiden en hen te voederen en te wassen en kruidengeneesmiddelen te maken. ‘s Middags maakt en proeft u een heerlijke Pad Thai, een populair eenpansgerecht en in de late namiddag kan u ontspannen aan de waterval.

Dag 10: Chiang Mai

Op deze laatste dag bezoekt u in de vroege voormiddag de heilige tempel van Doi Suthep. Hier hebt u, op 1.053 m hoogte, een schitterend panorama over de stad. Einde van de rondreis. Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis of een vlucht naar uw strandbestemming.

In samenwerking met Transasia.

REGIOKAART

bottom of page