top of page

CHARMING SRI LANKA

U ontdekt de verrassende veelzijdig- heid van Sri Lanka, van de tempels en archeologische sites in de Culturele Driehoek, tot de groene heuvels en theeplantages van de Centrale Hoog- landen en de heilige tandceremonie in Kandy. In de natuurparken van Minneriya en Yala kan u o.m. wilde olifanten in hun natuurlijke habitat observeren.

WANNEER

nov - apr

DUUR

11 dagen

REISTIJD

13 uur

ITINERARY

Dag 1: Negombo

U wordt verwelkomd door uw gids op de luchthaven van Colombo. Transfer naar uw hotel in Negombo. Check-in en vrije tijd.

Dag 2: Negombo - Anuradhapura

Proef de authentieke sfeer tijdens een stop aan de vismarkt in de vroege morgen. Een unieke belevenis! Vandaag rijdt u naar de Culturele Driehoek in het noorden en bezoekt er de archeologi- sche sites. Anuradhapura was de allereerste hoofdstad van Sri Lanka. U ontdekt er de heilige Sri Bodhi Maha (ficusboom), de 1.600 granieten pilaren van het Bronzen Paleis en de imposante witte Ruwanveliseya-stoepa.

Dag 3: Anuradhapura - Mihintale - Aukana - Ritigala - Sigiriya

U reist naar de bergtop Mihintale, een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor boeddhisten. Vanaf de stoepa geniet u van prachtige vergezichten. Onderweg naar Sigiriya stopt u in Aukana om het staande boeddhabeeld, uit granietrots gehouwen, te bewonderen. Check-in in uw hotel en vrije tijd. In de namiddag brengt u een bezoek aan Ritigala met zijn eeuwenoud boeddhistisch klooster, verscholen in de jungle.

Dag 4: Sigiriya

Na het ontbijt snuift u de lokale sfeer op in het dorpje Augandawa met de fiets of te voet. U passeert rijstvelden en bezoekt o.a. een lokale tempel en een dorpshuisje. Optioneel: kookworkshop om een Sri Lankaanse curry te bereiden, gevolgd door een lunch. In de namiddag maakt u een jeepsafari in een van de drie nationale parken in de zogenaamde olifantencorridor: Minneriya, Kaudulla of Eco Park. Er wordt de dag zelf beslist welk park het meest aangewezen is om op dat ogenblik wilde dieren te spotten, in samenspraak met uw gids en de parkwachters.

Dag 5: Sigiriya - Polonnaruwa

Vandaag beklimt u de beroemde rots van Sigirya, ook wel de Leeuwenrots genoemd (Unesco-Werelderfgoed). De rots, die het landschap van mijlenver domineert, fungeerde in de 5de eeuw als verstevigde ves- ting en biedt vanop de top een adembenemend 360° panorama over de regio. Langs de trappen naar boven kan u enkele uitstekend bewaarde fresco’s bewonderen. In de namiddag trekt u naar de tweede antieke hoofdstad van Sri Lanka: Polonnaruwa, die in de 11de eeuw de fakkel overnam van Anuradhapura, eveneens Unesco-Werelderfgoed. Fietstochtje langs de bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis en oude tempels.

Dag 6: Sigiriya - Dambulla - Kandy

Na het ontbijt verder naar Kandy, het culturele hart van Sri Lanka. Onderweg bezoekt u de rotstempels van Dambulla, op de Unesco-Werelderfgoedlijst en een heilig bedevaartsoord. Het klooster heeft vijf heiligdommen en is het best bewaarde grottencomplex in Sri Lanka. In Kandy kan u de stad op uw eigen ritme bezoeken met een tuktuk. ‘s Avonds ervaart u de heilige pujaceremonie in de vermaarde Tempel van de Tand, waar volgens de overlevering een tand van boeddha wordt bewaard.

Dag 7: Kandy - Nuwara Eliya

U wordt naar het treinstation van Peradeniya gebracht waar u de authentieke trein naar Nanu Oya neemt (volgens beschikbaarheid). Een heel ontspannen rit, met een weergaloos uitzicht op de bergen. In Nanu Oya, verder per wagen door het theelandschap en bezoek van een theeplantage en -fabriek. Na het bezoek geniet u van een high tea in het befaamde Grand Hotel.

Dag 8: Nuwara Eliya - Ella

Na een vroeg ontbijt gaat u naar Lipton’s Seat voor een adembenemend panorama op de omliggende theeplantages, vooral vóór zonsopgang. Na het bezoek reist u verder naar Ella, een ongerept en ingeslapen dorpje genesteld in een schitterend berglandschap. Check-in en desgewenst wandelt u in de namiddag door theeplantages naar Little Adam’s Peak. Uw inspanning wordt beloond met een prachtig uitzicht van imposante bergen, rotsformaties en groene heuvels. Beleef een onvergetelijke zonsondergang!

Dag 9: Ella - Kataragama/Yala

De tocht gaat verder naar het zuidoosten. Onderweg bezoekt u een van de popu- lairste bezienswaardigheden in de buurt: de pittoreske Ravana-waterval. Daarna rijdt u naar Kataragama, een uniek pelgrimsoord en een van de heiligste plaatsen van Sri Lanka. In de tempel van Skanda komen zowel hindoes, boeddhisten als moslims samen. Aankomst in het hotel en tijd voor ontspanning tot uw vertrek voor een jeepsafari door Yala NP, een van de grootste nationale parken van Sri Lanka waar u o.m. beren, olifan- ten en luipaarden kan spotten.

Dag 10: Kataragama/Yala - Galle

Op weg naar Galle stopt u aan het Elephant Transit Home. Het opvangcentrum vangt verweesde baby-olifantjes op om hen uiteindelijk terug in het natuur- lijke wildreservaat los te laten als ze er klaar voor zijn. U rijdt verder naar Galle, de historische havenstad en een voormalige Portugese en Hollandse vesting. Check-in en in de namiddag rondleiding met o.a. een bezoek aan het imposante Fort dat prijkt op de Unesco-Werelderfgoedlijst.

Dag 11: Galle - Strandverlenging of naar de luchthaven

Ontbijt. Einde van de rondreis. Vrije tijd tot uw transfer naar de luchthaven of uw strandbestemming.

In samenwerking met Transasia.

REGIOKAART

bottom of page